miercuri, 28 martie 2012

Despre Biblie

Cum se poate adora Dumnezeu dacă nu se cunoaște Cine e, care este caracterul Său sau ce fel de închinare Îi face plăcere? Creștinii nu sunt atenienii care adorau un Dumnezeu necunoscut. Trebuie să cunoaștem pe Dumnezeu pentru a-L putea adora; și e Biblia care ne spune cine este Acest Dumnezeu.

Cum facem, apoi, să credem sau să ne încredem în Dumnezeu dacă nu cunoaștem promisiunile Sale? Credința nu este sinonim cu superstiția, sau cu naivitatea. Credința e o încredere rațională, pentru că se sprijină pe promisiunile Lui Dumnezeu și pe caracterul Lui Dumnezeu care le-a făcut. Fără promisiuni, credința noastră devine apatică și moare, dar, tocmai, promisiunile Lui Dumnezeu se găsesc în Biblie.


Cum putem, în final, să ne supunem Lui Dumnezeu, dacă nu cunoaștem voința Sa și poruncile Sale? Supunerea creștină nu este o supunere oarbă, ci conștientă și iubitoare. Dumnezeu, de fapt, a dat în Biblie porunci, și a demonstrat că nu sunt grele.

Așadar, concludem că fără revelație, adorarea nu este posibilă; fără promisiunile Lui Dumnezeu, credința este imposibilă; fără porunci, e imposibilă supunerea. Drept consecință, fără Biblie, ucenicia este imposibilă. (...)

(John Stott, La Bibbia: libro per oggi)

Trebuie, așadar, să ne prezentăm în fiecare zi înaintea Bibliei așteptând să primim de la El.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu